söndag 30 september 2007

*love* brandmän...

Finns det något bättre än brandmän???

Idag på väg från Värmland till Norrköping lägger bromsarna på bilen av. Som tur är mitt i Karlskoga, sisådär 400m från en mack. Efter konsultation hos mackfolket (Yngla är bilanalfabet) och påfyllning av bromsvätska stod det klart att bilen rullat sin sista meter på ett tag.
När jag står vid disken och ber att få låna telefon för att ringa taxi så kommer en BRANDMAN fram. Han erbjuder sig att titta på bilen på BRANDSTATIONEN!!! Yngla med yngel är saliga.

Det visade sig vara ett större fel (en avrostad slang), så bilen spred glatt bromsvätska omkring sig. Yngla med yngel fick åka BRANDBIL till Degerfors och tåget. (Ok, en liten brandbil, men den hade saftblandare och sirener).

Så nu står bilen på brandstationen i Karlskoga, nyckeln har en brandman som jag bara känner till förnamnet med löfte om att verkstad ska kontaktas imorgon och jag är bara så glad och tacksam!!! Älskar brandmän! Även 50-åriga gifta sådana!

Största haken i nuläget är att bilen har körförbud från imorgon. Yngla har *harklat generat* inte ordnat med besiktningstid förrän om två veckor. Men det ordnar sig nog.

1 kommentar:

Kakan sa...

Brandmän är bra att ha!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin