torsdag 18 december 2008

Almost healthy almond chocolates...

Well, they do say dark chocolate is good for you. As is almonds (unless you have an allergy of course). Powder sugar is... I guess there is where the "almost" fits in.

The reciepe is quite simple.
100g dark chocolate
200g almonds
100g powder sugar

Melt chocolate. Add almonds. Put powder sugar in a plastic bag and add almond/chocolate mixture. Shake vigorously. Separate the almonds that insist on sticking together. Put in fridge.

To get rid of the "almost", use cocoa powder instead of sugar.


Nästan nyttiga mandelchokladgrunkor... Jo, mörk choklad ÄR nyttigt, det vet alla. Och mandlar också (för oss icke-allergiker iaf). Och florsocker... nåja, jag skrev ju "nästan".

Mycket enkelt recept:
100g mörk choklad
200g mandlar
100g florsocker

Smält chokladen. Blanda i mandlarna (ingen idé att skålla och fixa, det blir godast utan skållning!). Häll sockret i en påse och sen chokladmandelblandningen. Skaka hårt, vilket får de flesta av mandlarna att skilja på sig. Separera de fåtal som fortfarande håller ihop. Stoppa in i kylen. Njut.

För att få bort "nästan", använd kakao istället för florsocker.

6 kommentarer:

Muffin sa...

Härligt recept och superfin påse med surtomten på.
Lustigt med Valborg, men jag tror inte vi är släkt. Vår Valborg är nämligen inte äldst...
God Jul på dig!

Anonym sa...

UNDERBART!
Enkelt och gott godis.
Me Like
Kakan

The 80's Me sa...

Underbart!
Måste testas ikväll, få ingredienser är min vän! ;)
Supersöt påse dessutom!
Kram Linda

angelmax sa...

Hej undrar lite över ljusen du dekorerat så fint med korten på barnen, vad för papper har du användt i skrivaren för att kunna få det att funka både i skrivaren och sen att överföra på ljusen?Du skrev silkespapper tror jag i ditt inlägg men funkar det i skrivaren? tacksam för svar Kram hanna

angelmax sa...

IQ-badboll jag fattar inte hur du gör när du skrev ut på silkespapper fäster du det på vanligt papper och sen skriver ut eller skriver du först ut på vanligt papper och sen fäster fast silkespappret och skriver ut en gång till?

angelmax sa...

Hej tack för att du förtydligade för mig jag är som sagt väldigt snurrig i huvudet just nu och får knappt ihop vad det är för dag men det är väl all julstressen men tack ännu en gång!!!!! God jul!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin