torsdag 21 oktober 2010

Mera Harry Potter-pyssel

Vad har vi här då?


En nyplanterad Mandragora! Var är hörselskydden?

Som tur är är denna för liten för att kunna skrika...

Jag trodde faktiskt att jag var klar nu med kalaset. Dessvärre har jag legat däckad några dagar i soffan med en seg förkylning och eftersom inte så mycket annat fanns att tänka på så fick fantasin härja fritt.

Barnen ska på kalaset få ha lektion i Örtlära. Under denna lektion kommer mandragoran ovan att tillverkas.

Själva växter är jättelätt. En fluffig piprensare (barnen får bruna) som man snurrar och vrider till lagom form. På spetsarna som sticker upp tejpas gröna pappersblad klippta på frihand. Och ja, hade det varit jag som skulle gjort alla hade de naturligtvis fått blad av grön filt.
Det är svårt att se på den här bilden, men mandragoran har fått pålimmade pärlögon. Tänkte först på såna där roliga ögon man kan skaka på, men kunde inte hitta dem ur gömmorna.

"Krukorna" då? Ännu lättare. Den som planerar i förväg tar en halv toarulle. Den som inte har sparat sådana tar ett ihoprullat lite kraftigare papper och två nitar.
En lagom stor bit tyg klipps till. I det här fallet krossad velour av typen 5-meter-för-en-femtilapp från Jysk.

Tyget stoppas lagom slarvigt ner i toarullen/papprullen. Inte för noggrant eftersom det då blir för rymligt för mandragoran.

Och glöm inte att vid nästa omplanering MÅSTE man ha hörselskydd! Mandragorans skrik är inte att leka med!


3 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Det är verkligen helt fantastiskt vilken energi du lägger ner i det här kalaset. Det är så man önskar man kunde få vara en fluga på väggen dagen D, för detta lär bli något barnen minns länge. Heja!

Severus Snape sa...

Guud vad duktig du är!!!

Malin sa...

Du är verkligen duktig!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin