onsdag 17 november 2010

Att sy eller att sova?


Det är frågan. Inför ett artontimmars nattpass borde svaret vara givet, men nu är man ju när allt kommer omkring en yngla...

Så på bästa sovtid skapades en tunika i storlek 92, en tröja i storlek 98 och en body i storlek 62.

Jag har aldrig sytt i djungeltyget tidigare, men efter att nu äntligen ha sett det live är jag störtförälskad i färgerna och det härliga trycket. Enda nackdelen är att det eftersom det är jersey med lycra har en tendens att rulla sig när man syr.

Något konstigt blev det med storlekarna. Storlek 86-92 (som är avsmalnad redan) blev lika stor som storlek 98 (som jag extrapolerade från ett 104-mönster). Dessutom såg 98:an så himla stor och fladdrig ut i ärmarna att jag klippte bort en bit och som följd är ärmkanterna väääldigt smala.
Frågan är om de är skönt ofladdriga och sitter på plats eller läskigt trånga... Vi får se.

Dessutom är plaggen lika långa, men det kan nog stämma eftersom det ena är en tunika och det andra en tröja.

Plaggen är till en arbetskamrats barn. Det är alltid svårt att sy till barn man aldrig träffat. Nervöst, faktiskt. Vi får se hur det går.

Edit: två minuter innan jag skulle åka till jobbet visade det sig att mötet som började kvällens/nattens jobb var inställt, så nu hinner jag både sy, sova och blogga (och äta!) Och nattpasset blir bara sexton timmar - hurra!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Kikade nu in på din sida och ser att du är fruktansvärt effektiv. Redan klar med tröjan och tunikan!?! Mäkta imponerande, snygga också.

Du har så rätt, det är svårt att välja mellan egentid och sömn. Båda lika viktiga.

Ha det gott så ses vi på jobbet.
Kramar Sara

Lowellas tråd sa...

Hihi, känner så väl igen problemet. Å ena sidan drar ibland symaskinen mera än sängen. Fast det å andra sidan inte är någe vidare att sy med grus i ögonen. Men ibland kan man bara inte låta bli =)

Ma.Ni-Design sa...

Ibland är sömnaden så avkopplande så det är bättre än att sova. Kläderna är jättefina=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin