tisdag 7 december 2010

Man tager vad man haver...


På lördag blir det stort baluns när dottern ska sjunga med Symfoniorkestern här i staden. Stort, stort, även om dotterns klass uppgift mest är att vara söta och sjunga i sisådär 30 sekunder.

Men i alla fall.

Dottern ska alltså vara tomte. Och hur svårt kan det vara, liksom. Det fanns en grå velourklänning från våren, det var jag tämligen säker på. Det jag inte visste var att den numera var kortkort och satt som ett korvskinn. Och de röda tygerna lyste med sin frånvaro i tyghögarna.

Den grå velourklänningen fick nya ärmar (något vidare, fast egentligen inte tillräckligt) och sedan syddes detta förkläde. Inget mönster, utan jag improviserade efterhand. Det hade inte skadat om det hade varit 10 cm längre, men annars är jag rätt nöjd.

Det vita halvlinnet är från Jysk, som hade detta i billigbillig 5m-pack för några år sedan. Hjärttyget och bandet-runt-halsen från Stoff och Stil.

Så vi behöver nog inte skämmas de 30 sekunderna. Som om vi nånsin skulle ha gjort det :)

1 kommentar:

AttenKattenNoa sa...

Förklädet känns extremt julfint! Det är kul att 'ta vad man haver', så får den kreativa sidan jobba den också, inte bara logistik-mamman, haha!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin