måndag 24 januari 2011

Till en pysselvän...

Påsen
Man måste vara rädd om sina pysselvänner. Ofattbart nog är det ganska få i bekantskapskretsen som ägnar sin fritid vid sina symaskiner, eller för den delen har fler än en symaskin. Eller ens förstår varför det är absolut nödvändigt.

Så de man har får man som sagt vara rädd om. Även om vännen ifråga är sju år.

Sonens kompis älskar pyssel och kan redan sticka och sy. Häromdagen frågade jag om han kunde tänkas vilja ha lite tygbitar och se, det ville han.

Och antagligen är det där jag skulle ha stannat. Men liksom Krakel Spektakel i min favoritbarnbok "Krakel Spektakel köper en klubba" så gav det ena det andra och så var det ju den där påstutorialen jag såg härom dagen.

Så en enkel påse blev det. Fodrad, med dragsko. Och en liten läderbit klippt med sicksacksax med en tag med namnet på. Och ja, med tygbitar inuti.

Nu är frågan hur rättvist det är att ge lillebror i familjen en present och inte storebror. Ska fila lite på det innan gåvan överlämnas.
Namntag

4 kommentarer:

AttenKattenNoa sa...

Vad fin påsen är! Det är kul när man kommer på något som passar perfekt till ngn, spelar ingen roll om det är till barn eller vuxen. Gillar namntagen :-)

mynta sa...

Vilken fantastisk fin idé, kul att du tog dig tid att genomföra den! Påsen blev jättefin och kommer säkert bli uppskattad!

ett hörn av rymden sa...

vilken fin ide och vilken fin påse!

Åsa Tidqvist sa...

Vilken fin gåva! Vad rart av dig att uppmuntra honom på det viset!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin