måndag 21 februari 2011

Inte så färgsprakande...


En enfärgad t-shirt stod på dotterns önskelista förra veckan när yngla med dotter skulle handla kläder. Det visade sig vara tämligen svårt. Herregud så usel kvalitet det är på flickkläder! Så fort flickorna växt ur storlek 128 öppnar sig en ny värld, bestående av supertajta toppar av så dålig bomull att de är genomskinliga. Inte riktigt vad jag tycker att en tioåring ska ha på sig och som tur är drog dottern samma slutsats.

Två rejäla och otajta t-shirtar syddes idag. Inte världens mest spännande tyger kanske, men ljusblått var önskemålet. Om de passar eller inte återstår att se eftersom barnen är hos farmor och farfar.

Tyg: jersey från stoffåstil
Mönster: eget


3 kommentarer:

Heimlaga sa...

Jag säger bara Suck. För köpesutbudet, alltså. Tur du kan fixa alternativ!

farmor sa...

Jag delar din åsikt och är glad över att barnbarnet har bra kläder.

DesignAnnique sa...

Usch och fy för klädutbudet ja... jag har en lååång 7-åring som drar 134/140, och det är inte kläder man kan röra sig i, klättra, leka, sitta på golvet osv.. Byxorna i den storleken är dessutom ofta för smala, trots att hon är slank och ligger under på viktkurvan... så det är tights och mammas sydda tunikor som gäller allt som oftast. :) Misstänker att t-shirtar är nästa projekt, hon har ett gäng långärmade som funkar just nu men till sommaren är det ju dags för kortärmat, och så kul är det inte att bara ha "killtröjor" när man älskar rosa, lila och ljusblått :) Dina t-shirtar såg himla bra ut så det ska bli spännande att höra hur de satt!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin