onsdag 23 mars 2011

Japp. Definitivt förvirrad.


Men vad ska man göra när sticksuget drabbar en mitt under snösmältningen? Stå emot? Njae, bättre att falla för frestelsen.

En viss mängd syböcker råkade drabba det yngelska residenset för några dagar sedan. Bland dessa ett mönster på något som kallades "prime rib", alternativt "brioche stitch". Denna typ av stickning sades vara alldeles särskilt töjbart och mjukt och behagligt på alla sätt. En mössa kändes som ett hanterbart projekt och när sedan helt oväntad extra sticktid dök upp i form av vaken tid till halv fyra häromnatten (endast avbruten av frekventa kräkningar hos dotter, men vid halvfyra slutade hon och vi kunde äntligen somna, men då var mössan klar!) så blev denna lilla mössa till. Inget ont som inte har något gott med sig.

Och ja, mössan är som en dröm. Mjuk och skön och varm. Påminner om en mössa som inhandlades på Stadium tidigare under vintern till ett löjligt lågt pris, men inte pysslar man för att spara pengar...


Närbild på stickningen. Lite piffigare än vanlig resårstickning och mycket mjukare och skönare.

Mönster: "Watch cap" ur Knitting without tears, Elizabeth Zimmerman

Garn: Något ojämt ekologiskt ullgarn (från Järbo?)

Så småningom ska jag visa vad jag stickade två nätter innan, när sonen hade sitt kräksrejs. Men där tog garnet slut, så mer måste inhandlas (amatörfel, jag vet)

1 kommentar:

ett hörn av rymden sa...

Jaa, man kan göra mycket under vakna timmar på natten. Stickning dock av det produktivare slaget!!Mössan blev fin!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin