onsdag 20 april 2011

Frasiga ugglebon


På barnens skola görs med jämna mellanrum (dvs till skolcafé, som inträffar två gånger årligen) ett i det närmaste legendariskt godis, nämligen Ugglas frasgodis (antar att det är från ngn form av Nalle Puh-kokbok). Jag hade aldrig lyckats att få smaka på det legendariska godiset (eller om det är en kaka), men efter senaste skolcafét kom sonen hem glädjestrålande med receptet i nypan.

Men så var det det där med påsken. Jag är inte så mycket för påsk egentligen, men det är ju trots allt en ursäkt för att få pyssla lite (och inte minst äta massor av godsaker). För att påska till det legendariska godiset en smula bakades det ut i form av små fågelbon, med chokladägg i. Barnen var inte så värst svårövertalade.

Om någon vill prova så gjorde jag så här:

10 ugglebon
50g smör
1dl florsocker
2 msk sirap (jag tog mörk)
1msk kakao
75g cornflakes
20 godisägg

Koka upp allt utom cornflakes i en kastrull. Tillsätt cornflakesen och blanda ordentligt. Klicka ut på bakplåtspapper. Lägg två godisägg i varje bo. Sätt in i frysen så stelnar det fortare.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin