lördag 12 maj 2012

Sytt till sist!

Snart, snart ska en ny liten människa komma till världen. Barnets mor och jag var på spa för några veckor sedan och bara sådär pratades det om barnkläder. Hilfiger gillades, likaså Ralph Lauren. Inte riktigt det som jag brukar sy alltså, men precis den utmaning som behövdes för att tända sysyget och damma av maskinerna.

Nåväl, tyg inhandlades och planer smiddes, i hemlighet givetvis.

Först ut blev en liten pyjamas i storlek 50 med matchande mössa i vilsamt aqua/beigerandigt. Ständigt denna förundran, kan en människa verkligen vara så liten?

Sen bodies i storlek 62. Inte en, inte två utan tre fick det bli, varav en med lite ben till sommaren. Lite ralph lauren, eller hur?

Byxor givetvis, ett par i kraftig trikå och ett par i babymanchester. Båda storlek 62. Det syns inte så bra, men båda har fått ett monogram broderat, med familjens efternamn i centrum (ibland önskar man att den amerikanska vanan att namnge barnet före förlossningen hade slagit även i Sverige, men nu fick det bli det näst bästa).

Och storebror då? Jo, han fick en tröja också. Inte så Hilfiger visserligen, eftersom jag ville charma honom lite. Storlek 104.

Mönster: Pyjamas Ottobre 1/2012 strl 50. Bodies omgjorda från olika ottobre, storlek 62. Byxor ottobre strl 62. T-shirt omgjort från Ottobre strl 104.

Tyg: Stoff och Stil


Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin